An error occurred: Code: 3708 Reason: 'Parameter object is improperly defined. Inconsistent or incomplete information was provided. : rpcserver(3)(return from eval) :[ in function getAgentAvail {evaled string: getAgentAvail(returnArr(1)(0))}{returnArr(1)(0) was Dictionary} (TypeName was: Empty)]'


Klik op het logoMKB OK KeurmerkSMS Gedragscode
Neeltje Sun helpt via SMS

Waarzeggers

Waarzeggen is feitelijk het doen van voorspellingen over iemands leven. Dat kan gaan over relaties, je gezondheid, de toekomst van je bedrijf of het krijgen van kinderen. Waarzeggen en wichelarij staan feitelijk gelijk aan elkaar. Het verschil kan zijn dat wichelarij van oudsher een religieuze en meer serieuze oorsprong kent en waarzeggen ook een element van plezier en vermaak in zich heeft.

Waarzeggers associëren we vanuit de Europese geschiedenis veelal met zigeuners. Denk maar aan het lezen van de kristallen bol, het interpreteren van tarotkaarten en het lezen van theeblaadjes. Gedurende de 19e en 20e eeuw zijn voorspellingsmethodes als de I-Ching vanuit Azië overgekomen en hebben onze eigen waarzegmethoden verrijkt. De recent opzienbarende manier om voorspellingen te doen is de octopus Paul. Hij verbaasde de wereld met zijn uiterst accurate voorspellingen over de prestaties van het Duitse voetbalteam tijdens het laatste WK voetbal.

Een andere manier om te toekomst te voorspellen is de 'reading' ofwel het spirituele consult. Hierbij wordt geen gebruik gemaakt van instrumenten, anders dan de heldere blik (eventueel met hulp van onzichtbare krachten) van de consultant. Deze vorm van waarzeggerij is vooral populair binnen de Aziatische gemeenschappen. Waarzeggers en waarzeggerij zijn in Europa en Amerika lang gezien als heiligschennis, met uitbanning en verketterij als gevolg. Dit is een reden dat veel inwoners van deze contingenten niet meer weten hoe belangrijk deze vorm van 'consultancy' was en nog steeds is binnen de eigen cultuur. De verrassing is daarom groot wanneer bekend wordt dat een politicus of stedenbouwkundige een waarzegger raadpleegt bij het nemen van belangrijke beslissingen. In deze maatschappelijk turbulente tijd met haar financiële crisis en politieke 'uitdagingen' zou het best goed mogelijk zijn dat waarzeggerij het Haagse bestuurscentrum weer binnentreed. Toekomst voorspellen zal weer een gewaardeerd en begrepen discipline zijn en een korte termijn voorspelling een wekelijkse start.

Klik hier voor telefonisch contact met een van onze consulenten

Alle teksten opn deze pagina en website zijn auteursrechtelijk beschermd
Misbruik wordt via een civiele procedure bestraft.

Algemene voorwaarden zijn gedeponeerd onder aktenummer 81/2006.
Op te vragen bij de afdeling civiel recht paleis van justitie te Den Haag

Momenteel direct beschikbaar
Aanwezige consulenten maar nomenteel bezet